Webbutveckling

Så här kommer du igång med webbutveckling

Internet utvecklas ständigt för att möta användarnas behov, och webbutvecklare ligger i framkant när det gäller denna innovation. Från den här bloggen till din favoritapp på sociala medier – många av de tjänster vi förlitar oss på dagligen är resultatet av en webbutvecklares hårda arbete och programmeringsexpertis.

För att hoppa in i en webbutvecklingskarriär är det viktigt att förstå vad detta område faktiskt innebär. Webbplatser är filer som lagras på servrar – datorprogram som körs på ett gigantiskt nätverk som kallas Internet. När du besöker en webbplats laddas den ner på din enhet med hjälp av ett webbläsarprogram (även känt som en ”klient”). Webbutvecklare använder kodningsspråk för att skapa dessa filer och program och laddar sedan upp dem till servern för åtkomst. Webbutveckling kan vara ett utmanande, givande och lukrativt karriärval. För dem som gillar utmaningen att skriva komplex kod och har förmågan att tänka logiskt kan det vara en utmärkt passform. Förmågan att kommunicera med teammedlemmar och kunder är också en nyckelkompetens för denna karriärväg.

Det finns ett antal sätt att komma igång med webbutveckling, inklusive online-examensprogram som kan ge den utbildning och kompetens som behövs för att bli en front- eller back-end webbutvecklare. En associerad eller kandidatexamen i webbutveckling kan slutföras på mindre än fyra år och erbjuder en kostnadseffektiv väg till en karriär inom detta område. Om både front- och backend-utveckling tilltalar dig kan du överväga att ta en magisterexamen i programvaruteknik eller webbutveckling. Denna tvååriga examen ger dig möjlighet att utöka din kunskap om branschen, samtidigt som du får en konkurrensfördel bland andra arbetssökande.

Så här bygger du en webbapplikation från grunden

Utveckling av webbapplikationer innebär att man bygger ett interaktivt program som fungerar via Internet. Det är en affärsorienterad och teknisk process som involverar både front-end- och back-end-programmering. Det börjar med att välja teknikstack och ramverk som kommer att stödja den, och slutar med kodning av den faktiska appen. Det inkluderar även testning och kvalitetssäkring.

Det första steget i utvecklingsprocessen för webbapplikationer är att hitta ett problem som din målgrupp ställs inför regelbundet. Detta kommer att hjälpa dig att effektivisera hur man bygger en webbapplikationsprocess eftersom du redan har en uppfattning om vilken typ av funktioner som ska inkluderas i appen. Du kan börja med att brainstorma och observera människor för att hitta rätt problem. Sedan kan du skapa en lista över potentiella lösningar på problemet. Välj sedan den lösning som ger dina användare störst nytta.

När du har valt rätt lösning kan du börja utforma din webbapplikation genom att skissa på den. Skisser är enkla ritningar på papper som ger dig en grov bild av hur din app kommer att se ut. Sedan kan du strukturera designen på din dator genom att skapa en wireframe. En wireframe liknar en skiss men är mer detaljerad och ger en fullständig bild av appens layout. Nästa steg är att skapa en prototyp, som förbättrar interaktiviteten och ger dig en uppfattning om hur din app kommer att fungera.

För att validera din prototyp kan du presentera den för din målmarknad och få deras feedback. På så sätt får du veta om prototypen är användbar för dem och kan fungera som en validator för ditt webbapplikationsprojekt.

Förstå processen för utveckling av webbapplikationer

Utveckling av webbapplikationer är en viktig komponent i alla digitala produktstrategier. Det finns många olika typer av webbapplikationer, och ett företag kan välja att bygga upp sitt eget team eller anlita en outsourcad programutvecklare för projektet. Oavsett vilken lösning som väljs måste ett företag ha en tydlig förståelse för processen så att det kan hitta det bästa teamet och förstå de viktiga aspekterna av strategisk utveckling för sin webbapplikation.

Som med alla mjukvaruprojekt är det viktigt att börja med en plan. Denna bör innehålla både en översikt över produkten på hög nivå och en detaljerad tidslinje för när projektet ska vara slutfört. Detta kommer att hjälpa företag att hitta rätt utvecklare för sina produkter och sätta realistiska förväntningar.

Efter att planen har slutförts kan teamen sedan övergå till den faktiska kodningen av produkten. Detta är en intensiv fas i processen där ett team arbetar tillsammans, granskar varandras kod och testar den allt eftersom för att säkerställa att produkten fungerar korrekt innan de går vidare till nästa steg. När webbappen är klar och testad kan den distribueras och analyseras med avseende på användarbeteende och mätvärden.

Sist är det viktigt att notera att en webbapplikation i allmänhet kräver att användarna har en internetanslutning för att kunna använda den. Detta beror på att webbappar inte är inbyggda och inte fungerar med systeminställningarna i en enhets operativsystem, och de kan inte heller optimeras för specifika hårdvarufunktioner. Detta kan vara frustrerande för vissa användare, och det kan begränsa produktens övergripande funktionalitet.

Så här kommer du igång med WordPress-utveckling

WordPress är en programvarulicens med öppen källkod som används av över 1,3 miljarder webbplatser. Det är ett innehållshanteringssystem (CMS) som är tillräckligt flexibelt för företag i alla storlekar och omfattning. Det finns en mängd olika plugins som kan lägga till ytterligare funktionalitet på WordPress-webbplatser.

Med hjälp av versionshanteringssystem som Git kan du hålla reda på ändringar och samarbeta med andra utvecklare. Det gör det också lättare att återgå till en tidigare version av din kod i händelse av ett fel eller misstag. Det är viktigt att testa sitt arbete innan man släpper det. Att ha en väletablerad testmiljö påskyndar processen och resulterar vanligtvis i en bättre slutprodukt.

Att sätta upp en utvecklingsmiljö är ett viktigt steg för alla WordPress-utvecklare. Detta kommer att skapa en lokal server som gör att du kan testa nya plugins och teman utan att påverka din live-webbplats. Det kommer också att göra det lättare att felsöka problem, vilket kan spara tid och resurser.

När du kodar för WordPress är det viktigt att följa bästa praxis och utveckla rena, läsbara koder. Detta säkerställer att dina koder är kompatibla med andra versioner av WordPress, och att de är lättlästa av andra utvecklare som kan behöva underhålla eller modifiera din kod.

En annan viktig sak att komma ihåg är att WordPress har en blomstrande gemenskap av utvecklare som gärna delar med sig av sin kunskap och svarar på frågor. Du kan hitta dessa gemenskaper i forum, sociala mediegrupper och till och med WordPress-träffar. Att engagera sig i communityn kan hjälpa dig att lösa problem snabbt, hålla dig uppdaterad om nya funktioner och bygga ditt nätverk.

Håll koll på WordPress-utvecklingen

  1. WordPress består av flera filer och mallar som passar ihop som ett pussel.
  2. Med hjälp av rätt kodavsnitt kan utvecklare omvandla WordPress till alla typer av system och applikationer utanför webbplatsen.
  3. Bearne rekommenderade att hålla koll på meddelanden om WordPress-utveckling som ett sätt att hålla sig informerad om nya funktioner, säkerhetsfixar och andra aspekter som kan påverka ditt arbete.