Wordpress

Fördelarna med att använda WordPress till företagets webbplats

WordPress är en gratis programvara med öppen källkod som gör att du enkelt kan bygga och hantera en webbplats utan några avancerade kodningskunskaper. Dess popularitet som ett innehållshanteringssystem (CMS) har vuxit under åren på grund av dess många funktioner.

Med en wordpress-webbplats kan du till exempel lägga till bilder, videor och ljudfiler i dina inlägg. Du kan också använda kategorier och taggar för att organisera dina inlägg och göra det lättare för dina besökare att navigera i webbplatsens innehåll. En annan funktion hos wordpress är dess förmåga att stödja sökmotorvänliga, rena permalänkar, samt inläggstaggar och kommentarer. Det stöder också standarderna Trackback och Pingback, som gör det möjligt för andra webbplatser att länka till dina artiklar och ge feedback.

Utöver ovanstående funktioner är wordpress lätt för nybörjare att lära sig och använda. Användargränssnittet är konsekvent oavsett om du skapar en sida eller ett inlägg. Dessutom eliminerar WordPress behovet av mycket avancerad kodningskunskap genom att använda vad som kallas ”block” för att skapa innehåll. Det är viktigt för ett företag att ha en väldesignad webbplats som återspeglar dess varumärke och engagerar dess kunder. Ett sätt att göra detta är att införliva en ”sticky navigation”-meny, som förblir synlig när läsarna bläddrar nedåt på en webbsida. Dessutom kan företag använda bildreglage och listor för att lyfta fram sitt innehåll. Slutligen kan WordPress användas för att visa innehåll från sociala medieplattformar, vilket är ett utmärkt sätt att främja ditt företags närvaro på olika sociala nätverk.

Så här bygger du en WordPress-webbplats

Som ägare av ett onlineföretag vill du bygga en webbplats som lockar kunder och hjälper ditt företag att växa. Men du vill inte att processen ska ta flera månader eller vara så komplex att du behöver en utvecklare för varje liten förändring. Du behöver en plattform som är skalbar, enkel att använda och har en hel del inbyggd funktionalitet. WordPress är ett populärt val för att bygga webbplatser av dessa skäl och fler. Det är ett mångsidigt innehållshanteringssystem (CMS) som kan hantera webbplatser i alla storlekar och som stöds av en enorm användargrupp. Dessutom är det gratis att använda och förbättras ständigt tack vare ansträngningarna från ett team av utvecklare.

Det är också ett bra alternativ för att skapa en blogg eller portföljwebbplats på grund av dess flexibla design och kraftfulla plugins som gör att du kan lägga till många olika funktioner. Dessa kan inkludera ett kontaktformulär, integration av sociala medier, e-handelsfunktionalitet och mer. När du har installerat WordPress kan du börja anpassa din webbplats och lägga till nya sidor. En vanlig sida att ha är en ”Om”-sida, som berättar din historia och gör det möjligt för besökare att lära känna dig eller ditt företag. Andra användbara sidor att ha är en sekretesspolicy, som är ett viktigt element på dagens webb; en portfölj om du planerar att visa upp ditt arbete; och en butik om du vill sälja artiklar.

En av de bästa sakerna med WordPress är att det är utformat för icke-tekniska personer. Det kräver ingen examen i datateknik, och det gör det möjligt att lägga till funktioner på din webbplats som skulle vara omöjliga att koda för hand. Plugins, som arbetar med ditt tema och WordPress backend för att tillhandahålla specifik funktionalitet, kan göra att uppgifter som skulle ta timmar i andra plattformar tar bara några minuter.

Användning av WordPress-pluginprogram

.

Med WordPress-plugins kan du förbättra webbplatsens funktionalitet. De kan göra allt från att lägga till opt-in-formulär för e-post till att komprimera bilder för att öka webbplatsens hastighet. Vissa är gratis medan andra kostar lite pengar. Det finns ett stort utbud av plugins tillgängliga, vilket innebär att du sannolikt kommer att hitta en som passar dina behov perfekt.

Det är enkelt att använda WordPress-plugins, men det kräver viss kunskap om HTML och PHP. Ett plugin använder åtkomstpunkter, formellt kända som filter och åtgärdskrokar, som tillhandahålls av WordPress Plugin API för att ”kroka i” WordPress-kärnkod och ändra dess beteende. Till exempel kan ett plugin skapa en funktion som tar bort kommentarer med svordomar från din webbplats, eller det kan visa relaterade inlägg för läsare på varje sida på din webbplats.

När du väljer plugins, leta efter de som uppdateras regelbundet. Det är också en bra idé att välja sådana som har testats för kompatibilitet med andra plugins. Det är viktigt att undvika plugins med för många funktioner, eftersom de kan orsaka konflikter och sakta ner din webbplats. Ett bra WordPress-plugin för bloggar är YARPP (yet another related posts plugin). Det anses vara bland de bästa i sitt slag, och det visar relevanta inlägg på din blogg för att hålla besökarna engagerade och läsa ditt innehåll. Det erbjuder också en mängd olika funktioner för att förbättra användarupplevelsen, inklusive att visa rekommenderade inlägg i en widget och visa listan var som helst på din webbplats med hjälp av en kortkod.

Välja WordPress-pluginprogram

  1. WordPress började 2003 som ett bloggprogram, men har sedan dess utvecklats till det CMS som dominerar branschen för webbplatsbyggande.
  2. Det är gratis att använda och har en enorm gemenskap av människor som kontinuerligt förbättrar det.
  3. Plugins ändrar främst hur din webbplats fungerar, och är användbara för allt från kontaktformulär till e-handel.
  4. Det finns många alternativ, men det är viktigt att välja klokt – många plugins har säkerhetsproblem.

Hur du väljer den bästa värdtjänstlösningen för WordPress

En hostinglösning för WordPress är ett bra sätt att bygga och hantera webbplatser med det populära CMS:et. Du kan använda vilket webbhotell som helst för att hosta din WordPress-webbplats, men de bästa wordpress-hostarna erbjuder lösningar som är särskilt utformade för plattformen och kan hjälpa dig att uppnå bättre prestanda och säkerhet.

De flesta leverantörer som specialiserar sig på WordPress-hosting erbjuder planer med funktioner som automatiska uppdateringar, säkerhetskopiering och installation av programvaran med ett klick. De erbjuder också vanligtvis en anpassad instrumentpanel som ger dig enkel åtkomst till verktyg och funktioner som gör det lättare att hantera din WordPress-webbplats. Många av dessa leverantörer har också ett dedikerat team av supportpersonal som har erfarenhet av att hantera WordPress-specifika problem.

När du väljer leverantör är det viktigt att tänka på dina prioriteringar och vilken typ av erfarenhet du letar efter. Vill du ha ett webbhotell som erbjuder support dygnet runt, eller är du mer intresserad av en leverantör som har höga prestanda- och säkerhetsstandarder? De bästa WordPress-värdarna rankas baserat på både användarundersökningar och praktiska prestandatester.

De bästa WordPress-mallarna

Teman är byggstenarna på en WordPress-webbplats. De avgör hur webbplatsen fungerar – från färger och teckensnitt till layouter och marginaler. De formar också webbplatsens personlighet och skapar dess unika identitet. Alla teman är dock inte lika bra. Vissa erbjuder mer potential för designanpassning än andra, medan vissa backas upp av utvecklarstöd. Att välja rätt tema kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, till exempel designalternativen och om det kommer att fungera med din föredragna sidbyggare. Du behöver också veta om det kommer att vara kompatibelt med dina favoritplugins och om temat tillhandahåller demoinnehåll som du kan importera.

För att göra din sökning enklare har vi sammanställt en lista över de bästa wordpress-mallarna. Det här är de som hjälper dig att skapa en vacker och professionell webbplats med minimal ansträngning.

Mallar är en uppsättning filer som styr hur din webbplats visas på webben. De innehåller information från databasen och genererar HTML-kod som skickas till en besökares webbläsare. En mall kan bestå av en eller flera filtyper – var och en innehåller specifika delar av en webbsida, till exempel sidhuvud, sidfot och sidofält. Ett mångsidigt WordPress-tema erbjuder en enorm mängd flexibilitet och är populärt bland utvecklare och webbplatsägare. Det kan dock sakna ett nischfokus och är därför mindre lämpligt för vissa branscher. För dessa användare är det ofta mer fördelaktigt att välja ett tema som är specifikt skräddarsytt för deras bransch eller nisch.