Varför WordPress är ett bra val för småföretag
WordPress är ett kostnadsfritt publiceringssystem för webbplatser som driver över 30 % av webben. Dess enkla innehållsredigerare gör det lätt för alla att redigera och lägga till sidor och inlägg, och dess kraftfulla tema- och pluginarkitektur ger den ett brett utbud av funktioner. WordPress är ett mycket bra val för småföretag som behöver hantera sina egna webbplatser utan att betala en webbansvarig eller bli indragna i ett dyrt supportavtal med ett stort webbutvecklingsföretag.
Det är en programvaruplattform med öppen källkod och ett stort community av utvecklare som gör all tilläggsprogramvara, som teman och plugins, för den. Det innebär att nya funktioner ständigt läggs till, och när det behövs kan du få hjälp från communityn istället för att vänta på att en kundtjänst ska ringa upp dig. Med sina bloggfunktioner låter wordpress dig dela dina texter med världen i form av en webbplats. Det låter dig också skapa navigeringsmenyer för att göra det enkelt för användare att hitta viktig information på din webbplats.
Moderna kreatörer och kodare använder wordpress för att bygga portföljwebbplatser som visar upp deras arbete på en sida. Till exempel använder konstnären Gris Grimly WordPress för att dela konstuppdateringar och sälja sina målningar på sin webbplats med dess e-handelsfunktioner. Att skapa en webbplats med wordpress kan vara lite förvirrande i början, särskilt för dem som aldrig har arbetat med ett CMS tidigare. Men om du tar dig tid att förstå hur det fungerar och läser några olika artiklar om wordpress blir det mycket lättare att navigera.
WordPress-plugins – varför du behöver dem
WordPress tillhandahåller viktiga standardfunktioner för att du ska kunna publicera visuellt innehåll och locka besökare, men det finns några plugins som du måste ha för att optimera, förbättra och utveckla din konverteringsstrategi. Ett WordPress-plugin är ett program som lägger till funktionalitet till en befintlig webbplats utan att röra kärnkoden. Det finns tusentals gratis och kommersiella plugins som gör nästan allt du kan föreställa dig. Du kan lägga till en ny funktion på din webbplats med ett klick på en knapp.
Ett av de mest populära insticksprogrammen i WordPress ekosystem är W3 Total Cache, som hjälper dig att förbättra din webbplats prestanda genom att minska laddningstiderna. Resultatet är snabbare laddning av sidor, vilket är bra för både användare och sökmotorer.
Ett annat användbart plugin är ShortPixel, som gör att du automatiskt kan ändra storlek på bilder till en storlek som fungerar bäst för din webbplats och komprimera dem med hjälp av ditt val av förlustfria eller förlustfria algoritmer. Det kan också konvertera bilder till WebP-filer, som erbjuder mindre filstorlekar utan att påverka bildkvaliteten.
Plugins kan spara tid eftersom de automatiserar uppgifter som skulle ta timmar att utföra manuellt. Om du till exempel installerar ett plugin för opt-in-formulär som OptinMonster kan du ha en popup för e-post eller social delning på din webbplats på några minuter snarare än att spendera dagar på att lära dig hur du skapar en själv. Dessutom skapas och hanteras många plugins av välrenommerade företag som underhåller dem och åtgärdar buggar. Detta gör dem till ett pålitligt alternativ jämfört med att försöka bygga din egen anpassade kod.
Använda WordPress-plugins för att förbättra din webbplats
- WordPress är en gratis programvara med öppen källkod som låter användare skapa innehåll utan någon tidigare kodningserfarenhet.
- Det används av över en tredjedel av världens webbplatser.
- Med plugins kan det göra nästan allt.
- Från grundläggande funktioner som kontaktformulär till komplexa funktioner, som att skapa en sökmotorvänlig webbplats.
WordPress-värd – vilket är rätt för dig?
WordPress kan användas av alla med lite grundläggande datorkunskap och ännu mindre teknisk skicklighet för att bygga en webbplats. Dess enkla, intuitiva gränssnitt gör det lätt att använda, men en webbplats framgång beror på hur snabbt den laddas och sökmotorer gynnar webbplatser med SSL-certifikat (kryptering för data som flyttas mellan webbläsaren och servern) för bättre rankning.
Många hostingleverantörer erbjuder WordPress-planer, och alla har sina egna fördelar och nackdelar. HostGator är till exempel ett stort och väletablerat företag som erbjuder överkomliga priser och bra drifttid. Dess enklicksinstallationsprogram för WordPress innebär att du kan få upp en enkel webbplats på bara några minuter, men företagets storlek innebär att det har långa väntetider för support.
Vissa leverantörer erbjuder hanterad WordPress-hosting, vilket ger dig högsta möjliga prestanda och säkerhet för din webbplats. WP Engine och Flywheel är exempel på dessa värdtjänster, som erbjuder ett brett utbud av funktioner för WordPress-utvecklare.
Oförvaltad WordPress-hosting är å andra sidan billigare och kommer med en lägre servicenivå. Bluehost, till exempel, är en populär leverantör som är billig och enkel att installera, men den är inte optimerad för WordPress och lider av låga inodegränser, långsamma webbplatser och CPU-strypning på överbelastade servrar. Det ägs också av Newfold Digital Brands, som har en historia av att köpa upp och köra företag i botten.
Så här blir du WordPress-utvecklare
Föreställ dig att du smuttar på en nybryggd kopp kaffe och låter fingrarna glida över tangenterna på din bärbara dator. Ljudet av en härlig symfoni spelas i bakgrunden medan du skickligt väver digitala drömmar till verklighet. Detta är livet för en wordpressutvecklare, en virtuos som talar ett vältaligt språk av koder och ger liv åt statiska webbsidor.
Det första steget mot att bli en WordPress-utvecklare är att få en förståelse för själva språket. Att lära sig nyanserna i HTML, CSS, PHP och JavaScript kan verka skrämmande till en början, men den goda nyheten är att det är mycket lättare att lära sig än du kanske tror. Nästan alla som är bekanta med ordbehandlingsprogram har de grundläggande kunskaper som krävs för att behärska syntaxen i dessa språk. När du väl har förstått grunderna är resten en fråga om tid och övning.
Ett av de bästa ställena att börja på är med läranderesurser från den officiella WordPress-webbplatsen. Här hittar du workshops, lektionsplaner och kurser om ämnen som sträcker sig från de grundläggande principerna för WordPress till avancerade teman och plugin-utveckling. Det finns också andra resurser tillgängliga online, till exempel Envato Tuts+, som innehåller allt från handledning till videokurser om WordPress-utveckling.
Slutligen, var inte rädd för att ta kontakt med andra utvecklare och WordPress-användare i din lokala gemenskap. Du kan hitta stöd, nätverksmöjligheter och till och med jobb genom dessa gemenskaper. Se också till att du läser på om bästa SEO-praxis och UX/UI-designprinciper för att säkerställa att dina framtida webbplatser inte hamnar i internetekvivalenten till Island of Misfit Toys.
Comments are closed.